Project omschrijving

De Burcht

De Burcht is een groot collectief bouwwerk gemaakt door de bezoekers van Down The Rabbit Hole dat ’s avonds veranderde in een openlucht bioscoop.

In het bos van Down The Rabbit Hole gebeuren altijd speciale projecten. Dit jaar organiseerde Brandwacht daar een groot bouwproject met bezoekers van DTRH. Drie dagen voordat het festival open ging, bouwden we een omgeving waarin de bezoekers zich lekker konden nestelen. Een stapeling van allemaal fijne plekjes die samen de Burcht vormden.

’s Avonds diende de Burcht als een openlucht Bioscoop en overdag was het één van de weinige plekjes waar even lekker niets was. Die rust was echter ver te zoeken tijdens de bouw van het project. Met 23 mensen is het bouwwerk in drie dagen ontstaan. Zonder ontwerp, zonder plan, gewoon in een enthousiaste bouwdrift uit de grond gestampt door mensen die elkaar van tevoren nog niet kenden. Deze vrije manier van werken, verleidt mensen om hun fantasie te gebruiken en direct om te zetten in iets tastbaars. Een formule die altijd voor bijzondere resultaten zorgt.